مسدود شدن کیف پول تتر ایرانی‌ها صحت دارد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ / دلار از ۱۰۰ هزار تومان رد می‌شود؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ / سکه به کف ۹۴ میلیون برگشت توضیحات وزیر کار درباره اعتراض افراد به حذف یارانه اعلام شرایط فروش نقدی و اعتباری محصولات سیباموتور نحوه دریافت کارت امید مادر پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۴ / سکه به کانال ۹۴ میلیونی رسید جزئیات حذف یارانه ۳۳ هزار نفر یارانه ۴۰۰ هزار تومانی شهریور ماه واریز شد جزئیات فروش محصولات سواری و پیکاپ گروه بهمن پیش بینی بازار طلا و سکه فردا ۲۵ شهریور ۱۴۰۴ / طلا خیز برمی‌دارد؟ جهش داخلی در برابر سکون جهانی؛ هیجان در بازار طلا ادامه دارد پایان نگهداری پول مشتریان در پلتفرم‌ها: بانک مرکزی دستورالعمل حساب امانی را ابلاغ کرد معوقات بازنشستگان کی پرداخت می‌شود؟ نرخ جدید محصولات سایپا اعلام شد/ لیست کامل امروز ۲۴ شهریور ۱۴۰۴ + جدول

صادرات کاتالیست بنزین ایرانی برای نخستین بار

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: برای نخستین بار کاتالیست بنزین بومی‌سازی شده در ایران به کشورهای دنیا صادر می‌شود و در گام اول ۲۱ تن کاتالیست به یکی از پالایشگاه‌های فراسرزمینی صادر شد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۷ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 12
کد خبر: ۱۹۹۰۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ جلیل سالاری امروز در نشست خبری با اشاره به اقدامات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی عنوان کرد: برای نخستین بار کاتالیست بنزین بومی‌سازی شده در ایران به کشورهای دنیا صادر می‌شود و در گام اول ۲۱ تن کاتالیست به یکی از پالایشگاه‌های فراسرزمینی صادر شد.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: تمرکز ما در دولت سیزدهم بر صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت پالایشی بود و به زودی از اولین کمپرسور ایرانی نیز رونمایی شده و به یک کشور خارجی صادر می‌شود.

وی افزود: همچنین در دولت سیزدهم با بازسازی و نوسازی پالایشگاه‌های فراسرزمینی برای صادرات نفت ایران بازارسازی شده و بیش از ۲.۸ میلیون قطعه ایرانی صادر شده است.

سالاری گفت: در دولت قبل بخشی از بنزین کشور صادر شده ولی پولش به کشور بازنگشته است و از طرفی پول بخشی از محموله‌های بنزین زودتر دریافت شده بود که خود محموله‌ها تحویل داده نشده بود. نکته جالب اینکه با وجود ایجاد فضا برای صادرات فرآورده در دولت قبل، شرکت‌های ذیل پالایش و پخش همه زیانده بودند.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: در دولت قبل احداث هر گونه خط لوله و مخزن ذخیره‌سازی متوقف شده بود. هم‌اکنون حدود ۶۰ درصد از فرآورده‌های نفتی با نفتکش و ۳۳ درصد با خط لوله جابه‌جا می‌شود درحالیکه انتقال با خط لوله بسیار ارزانتر است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر ۵ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه‌ها ذخیره شده است و حدود ۹۰ درصد مخازن فعال نیروگاه‌ها پر شده است.

سالاری گفت: مصرف بنزین در سال‌های گذشته روند صعودی گرفته و جهش یافته است. هم‌اکنون مصرف بنزین در شمال غرب کشور حدود ۱۰ میلیون لیتر در روز است درحالیکه تولید بنزین پالایشگاه تبریز فقط ۴ میلیون لیتر است.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: مصرف بنزین در تهران به شدت افزایش یافته و به ۲۱ میلیون لیتر در روز رسیده است و مصرف بنزین کل منطقه شمال و تهران روی عدد ۴۳ میلیون لیتر در روز قرار گرفته است.

وی توضیح داد: مصرف بنزین کشور حتی تا ۱۴۲ میلیون لیتر در روز نیز در برخی روزها افزایش یافته است و تولید بنزین در مناطق جنوبی است، مثلا پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۴۲ میلیون لیتر و پالایشگاه بندرعباس و آبادان نیز هر کدام حدود ۱۲ میلیون لیتر بنزین تولید می‌کنند و انتقال بنزین از جنوب به شمال به شدت مشکل شده ولی بدون خلل انجام می‌شود.

سالاری گفت: در ایران روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر سوخت مایع مصرف می‌شود که رقم بالایی است و حدود ۵۸ میلیارد دلار آن سوخت‌سوزی و هدررفت است. یعنی اگر ۲۰ درصد جلوی این هدررفت گرفته شود مبلغ زیادی صرفه‌جویی می‌شود که می‌توان با صادرات آن و درآمدزایی ارزی صرف توسعه زیرساخت پالایشی کشور شود.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ شرکت‌های پالایشی موظف شده‌اند که ۴۰ درصد از سود سالانه خود را در پروژه‌های ارتقای کیفی و کمی پالایشگاه‌‌ها سرمایه‌گذاری کنند و برای ارتقای همه پالایشگاه‌ها برنامه جامع تعریف شده و اجرایی می‌شود.

وی افزود: با وجود اینکه در طرح پالایشگاه شهید سلیمانی فقط ۱۰ درصد سهام متعلق به شرکت‌ پالایش و پخش است اما همه کار آن بر دوش ما قرار گرفته و پیگیری می‌کنیم. ثبت شرکت و تشکیل هیئت مدیره و انتخاب مدیرعامل انجام شده و هم‌اکنون در حال تعیین پیمانکار هستیم.

سالاری تاکید کرد: زمین این پالایشگاه به مساحت ۱۱۱۷ هکتار آماده شده و کمپ کارگری نیز تشکیل شده است.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: در ابتدای دولت صدور کارت سوخت فقط ۹ هزار عدد بود درحالیکه نیاز کشور سالانه ۲ الی ۲.۵ میلیون کارت بود و در این دو سال تاکنون ۴ میلیون کارت سوخت صادر شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار